Houwaert's & Dla Ciebie

Officially FCI registered kennel since 1988 and 2001             Kees & Kamila van Gorp tel: + 31 6 547 165 56

Platte snuit? Niet vliegen!

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific vervoert geen honden en katten met een platte neus meer. Het is de vijfde maatschappij die ervoor kiest deze dieren niet meer mee te nemen.

Dieren met platte neus 

Cathay Pacific wil dieren met een platte neus niet meer vervoeren omdat ze tijdens de vlucht oververhit kunnen raken. Populaire rassen als mopshonden, boxers en bulldogs mogen het vliegtuig niet meer in en ook Perzische katten moet op een andere manier op hun bestemming zien te komen.

Ademhalingsmoeilijkheden
Honden en katten met een platte snuit hebben volgens Cathay Pacific tijdens luchttransport vaak last van ademhalingsmoeilijkheden. Hierdoor kunnen ze oververhit raken tijdens de vlucht. Cathay Pacific heeft het besluit genomen na publicatie van cijfers van het Amerikaanse ministerie van Transport. Uit deze statistieken blijkt dat tussen 2005 en 2009 ruim 50 procent van de overleden honden tijdens de vlucht een platte snuit hadden.
Cathay Pacific is de vijfde luchtvaartmaatschappij die de maatregel invoert. American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Continental Airlines en Singapore Airlines hadden al besloten geen honden met platte snuit meer te vervoeren.

Bron www.petnews.nl

 

Schone oren bij je hond

Soms moet je honden even de oren wassen!

Symptomen vieze oren
Als een hond last heeft van zijn oren, gaat hij vaak schudden met zijn kop en krabben aan de oren. Ook kun je een nare geur ruiken. Er zijn echter ook honden die vrijwel geen verschijnselen vertonen als ze een oorprobleem hebben

Niet aankomen als de hond geen last heeft
Als je hond geen last heeft van zijn oren, kun je er ook beter niet aankomen. Het is dan niet nodig om de oren schoon te maken. Van nature is een hondenlichaam uiteraard prima in staat om de oren gezond en schoon te houden. Sommige hondenrassen, zoals spaniëls en beagles, zijn echter gevoelig voor oorontstekingen. Wanneer je dan toch de oren moet reinigen, reinig dan alleen de binnenkant van de oorschelp met een droge doek (bijvoorbeeld met een stukje keukenrol). Ga niet in het oor met de doek of nog erger, met een wattenstaafje. Dit stimuleert namelijk de bloedvaten en zet de klieren aan tot productie van secreet, waardoor het oor nog dikker en nog meer verstopt raakt.

Oren reinigen
Om de oren van je hond op een goede manier te reinigen, zijn er diverse veterinaire medicinale middelen voorhanden. Vraag ernaar bij de dierenarts.

Bron www.petnews.nl