Houwaert's & Dla Ciebie     

Officially FCI registered kennel since 1988 and 2001             Kees & Kamila van Gorp tel: + 31 6 547 165 56

Breitensport

Breitensport
Een heel veelzijdige sport met een combinatie van snelheid gehoorzaamheid en appel . Een breitensport wedstrijd bestaat uit een aantal disiplines ofwel onderdelen.
Onderdeel  1 is de gehoorzaamheid. Oefeningen zoals; volgen, zitten, liggen, voor komen moeten of aan de lijn of zonder lijn getoond worden. 
Onderdeel  2 is een oefening waarbij met de hond samen over drie hordes van 50 cm hoog en 2 meter breed gesprongen moet worden.  De afstand tussen start en finisch is 50 meter
Onderdeel  3 is een slalomparcour waarbij honden en baasjes door poortjes heen moeten lopen. De poortjes zijn 120 cm breed en 140 cm hoog.
Onderdeel  4  is een hindernis parcours van 8 toestellen. De toestellen staan in een bepaalde volgorde in een rechte lijn.

Extramogelijkheden om onder te brengen als wedstrijdsport is een canicross.Met aangelijnde hond een wedstrijd lopen van 2 of 5 kilometer. Deze disipline gaat om de snelheid. De sport is door mij (Kees) naar Nederland gehaald. Zeker in de jaren 90 waren er leuke druk bezochte wedstrijden.