Houwaert's & Dla Ciebie     

Officially FCI registered kennel since 1988 and 2001             Kees & Kamila van Gorp tel: + 31 6 547 165 56

Op 22 december 1988 officieel door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland erkend als kennel. Al ongeveer 30 jaar Hovawarts in ons bezit. Nog steeds dezelfde visie als in het begin ……….fokken op karakter, gezondheid en op schoonheid! Onze pups worden optimaal gesocialiseerd en uitsluitend verkocht met een pup gedragstest! Zo heeft u een zo passend mogelijke pup naar uw wensen! Wij hebben steeds nieuwe kennis, door de jaren lange ervaring en scholing. We bezitten een unieke eigen locatie, en erkend opleidingsinstituut voor leerlingen van het LBO, MBO en HBO onderwijs! Wij zijn er ook om kennis te maken met de Hovawart! U bent welkom met alle vragen, onder het genot van een lekker Brabants kopje koffie! Onze goed verzorgde locatie wordt ook gebruikt voor evenementen en trainingen van de echte Hovawart Vrienden. Echte vrienden die vaak al vele jaren samen zijn en samen komen. Momenteel zijn zij zich aan het verenigen als Hovawart Bond Nederland (www.hovawartbondnederland.nl)! Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 54716556

 
Zowel Kamila als Kees:

  • geven beiden al jaren cursussen,
  • hadden beiden ervaringen in het afnemen van gedragstesten
  • hadden beiden een eigen hondenschool
  • hadden beiden ervaringen met het fokken van honden
  • hadden beiden veel ervaring in de hondensport
  • hebben beiden al een aantal weekcursussen gegeven
  • zijn beiden hondenliefhebbers die de Hovawart in hun hartje hebben gesloten, toch zijn beiden hun kynologisch carrière begonnen met boxers.

Voor Kamila is er tot de samenwerking maar één ras geweest. Kamila is van kind af aan al met de boxer in contact en traint ze al vanaf haar prille tiener tijd. Ze heeft de naam "boxerlady" in Polen gekregen. In Polen is Kamila bij de heel serieuze boxerliefhebbers een bekende. Ze traint ze al jaren en het lesgeven was reeds jaren een deel van haar broodwinning. Met haar teef Zuela werd Kamila in de africhting Pools kampioen. Samen met Kees heeft ze veel lessen voor Hovawarts verzorgd en heeft ze ervaring met gedragstests en de puptest. Ondertussen heeft ze veel ervaring in het fokken en opfokken.

Voor Kees was de eerste hond een boxer, hij was toen 12 jaar. Deze hond was een erfenis van zijn grootvader. Met zijn grootvader had Kees een bijzondere band. Vanaf zijn peutertijd maakte zijn grootvader hem met honden bekend. Opa fokte vooral Dobberman Pinchers en coupeerde honden met kleine Kees op zijn schoot. Richtte zelf zijn honden af in het bijzijn van Kees. Honden interesse is er dus van kinds af aan. Op 12 jarige leeftijd behaalde Kees zijn eerste IPO- examen en op 15 jarige leeftijd had hij zijn eerste instructeurdiploma. Nu, na 30 jaar instructeur, is hij ERELID bij de Hovawart Vrienden Nederland en bij de Nederlandse Breitensport Bond. In beide organisaties was hij jarenlang bestuurslid en mede oprichter. Hij schreef een aantal rasboeken en instructieboeken. Ook was hij te zien met een eigen TV- serie. Voor de fokkerij van de Hovawart heeft Kees een zéér nadrukkelijk stempel gedrukt. Hij voerde een gedragstest in en ontwikkelde een eigen puptest waar tot op heden nog steeds pups op geplaatst worden.

Doelstellingen
Voor beiden geldt dat fokken op gezondheid en karakter op de eerste plaats moet blijven komen. De eerste gezamenlijke eigen locatie is die van Tilburg. Kees had hier zijn Kyno- center Tilburg wat nu ook gebruikt wordt voor het " Houwaert's " plan. Wij hopen dat we u nog heel veel service, gezelligheid en goede nakomelingen kunnen bieden. Rasgeïnteresseerden zijn op afspraak welkom! Een belletje of e-mail is voldoende.